Mededeling van de voorzitter

ingevoerd op 19-12-2018

Beste WHVB voetballers, coaches, sponsoren en leden van de Club van 25,
 

Het einde van het jaar 2018 nadert alweer snel. Terwijl de laatste voetbalwedstrijden in de zalen volgende week gespeeld zullen worden, is bij velen van jullie thuis de kerstsfeer inmiddels voelbaar. Een moment voor ons als bestuur om even met een glas wijn in de hand (of een lekker biertje natuurlijk..) terug te kijken op het afgelopen jaar.
 

We kijken in elk geval terug op een goed begin van de eerste helft van dit voetbaljaar, waarin we op vele momenten hebben kunnen zien en ervaren dat het plezier bij iedereen zowel in het veld als buiten het veld aanwezig is en positief overheerst. 
 

En daar doen wij het graag voor, dat is de cultuur die wij als vereniging graag warm uitdragen. Met respect voor elkaar een geliefde sport mogen beoefenen lijkt zo vanzelfsprekend maar kan voor anderen een ultieme wens zijn die door blessures, andere klachten of beperkingen niet zo maar in vervulling kan gaan. Wij leven in een maatschappij waar georganiseerd sporten een rijke standaard is en ik bedenk me vaak bij het zien van de beelden op TV van armoede, oorlog of rampen dat we ons gelukkig mogen prijzen met onze luxe, onze sportieve voetbal luxe.
 

Overwegend mooie en enkele minder mooie gebeurtenissen hebben elkaar dit jaar afgewisseld. Vele punten zijn weer gepakt door de meeste teams en het doet me goed om te zien dat via de coach-app spelers zeer bereid zijn elkaar te helpen over en weer om in te vallen in andere teams. 
 

Natuurlijk mopperen we allemaal wel eens, als er door omstandigheden bijvoorbeeld geen scheidsrechter is om de wedstrijd te leiden. Trots ben ik op de wijze waarop jullie allemaal dan toch onder eigen leiding deze wedstrijden tot een sportief goed einde weten te brengen. 
 

Als je op 7 november van dit jaar plots verneemt dat een van de door mij persoonlijk geliefde scheidsrechters van de HZVO, Piet de Gelder, het laatste fluitsignaal heeft uitgeblazen op 72 jarige leeftijd, dan besef ik me des te meer weer hoe betrekkelijk het leven kan zijn en met welk gemak we vaak onze luxe van het hebben van een scheidsrechter tot zo gewoon beschouwen. Met veel respect en een knipoog kijk ik terug op de eigen “leidinggevende” wijze waarop Piet onze wedstrijden altijd weer tot een goed einde wist te fluiten. En natuurlijk niet te vergeten daarna in de derde helft gezellig aansloot met een borrel bij de spelers wat hem bijzonder geliefd maakte in mijn ogen en waarmee hij zijn respect verdiende. 
 

Graag reken ik me als voetballende voorzitter zelf elke wedstrijd rijk, en ik hoop dat jullie dat net zo doen. Met dank aan de sponsoren en de leden van de Club van 25 die er voor zorgdragen dat iedereen binnen de WHVB er perfect gekleed bij loopt op het veld. 
 

Wij hopen als bestuur dat bij iedereen de balans uiteindeljk doorgeslagen is naar de positieve kant dit jaar terugkijkende. Een jaar waarin wij onze bestuurlijke ambities verder hebben kunnen vorm geven bijvoorbeeld door het goed inrichten van de AVG-wetgeving en het opfrissen van onze WHVB website en Facebook pagina in een financieel gezond klimaat. We kijken verder  terug op een geslaagde feestavond en een eveneens gezellige opening van dit seizoen met elkaar. 
 

Namens het voltallige bestuur van de WHVB wens ik jullie allemaal een hele fijne kerst, een fijn uiteinde, alsmede een sportief en gezond 2019 toe met familie en vrienden, waarbij ik hoop dat jullie dat allemaal mogen doen in “luxe” die voor ons vaak zo gewoon is, maar onbewust zeer wordt gewaardeerd en gekoesterd. 
 

Peter de Boer

Voorzitter WHVB